Het geheim van het plein

“Het verhaal gaat over een bankoverval in 1976, waar de politie weer mee bezig is. De politie probeert de daders op te zoeken. De daders blijken op het pleintje te wonen. Dan verstoppen de daders het geldkistje, want het is niet zo veilig bij hen. Dan vinden een paar kinderen het geldkistje en verstoppen ze het in hun schuur. Andere buren praten er intussen over en er is een buur die alles ziet. Of de daders worden gepakt, weet je als je de film gaat kijken.” – Julian

Julian

Acteur en creatieve inbreng

Beste buren,

Het is weer tijd om met z’n allen iets leuks te doen! Willen jullie meedoen in de korte speelfilm ‘Het geheim van het plein’? We hebben een scenario bedacht, dat zich afspeelt op ons plein. Het is een spannend verhaal over een bankoverval die in 1976 zou hebben plaatsgevonden en waarvan de daders nu dreigen te worden ontmaskerd.

Wie, wat, waar en wanneer?

Voor iedereen die mee wil doen, is er een rol. Hoe meer, hoe beter! Er zijn hoofdrollen en kleinere rollen (met en zonder tekst). We hebben in ieder geval een paar buren nodig die hier al sinds de bouw wonen. Als je meedoet, krijg je een script waarin precies staat wat je acties en je tekst zijn.

Alle opnames zijn hier op en rondom het pleintje. We willen de film zoveel mogelijk in maart opnemen. Je hoeft alleen aanwezig te zijn bij de opname van de scènes waarin je zelf meespeelt. Als je ook op een andere manier actief wilt meehelpen aan de film, dan horen we dat natuurlijk graag.

Waarom eigenlijk?
Omdat we al lang niets meer als pleintje hebben kunnen organiseren en omdat het ons leuk lijkt om samen weer iets te doen. Als de film af is, kunnen we hem op het pleintje op een groot scherm vertonen.

Meer informatie
Denk je: leuk! Of wil je er meer over weten? Kom dan even bij ons langs of stuur een appje. We vertellen graag meer over ons plan.

Mogelijke rollen

Hieronder staat een mogelijke rolverdeling. Bij minder of meer deelnemers passen we het script gewoon aan.

 

Hoofdrollen
Persoon X Eén van eerste bewoners van pleintje. Heeft in verleden bankoverval gepleegd. Begint zelfverzekerd, maar wordt later nerveuzer.
Persoon Y Eén van eerste bewoners van pleintje. Heeft in verleden bankoverval gepleegd. Nerveuzer, maar onderneemt wel actie.
Persoon Z Gezellige buur en nieuwsgierig. Later op het pleintje komen wonen. Wordt slachtoffer van bedwelming.
Kleinere rollen
Persoon A Gezellige buur. Later op het pleintje komen wonen.
Persoon B Gezellige buur.
Persoon C Gezellige buur. Eén van eerste bewoners van pleintje. Voorzichtig.
Persoon D Gezellige buur.
Persoon S Gezellige buur, maar ook de niet verwachte Evil Genius. Eén van eerste bewoners van pleintje. Heeft kind van ongeveer 46 jaar.
Persoon M Lijkt qua uiterlijk beetje op persoon X of Y.
Persoon N Lijkt qua uiterlijk beetje op persoon X of Y. Heeft geen tekst.
Partner van Z Is later op het pleintje komen wonen.
Nieuwslezer Hoeft niet in beeld. Duidelijke voorleesstem nodig.
Weerman/weervrouw Komt niet in beeld. Alleen duidelijke voorleesstem nodig.
Overige figuranten Personen die hun gewone dagelijkse dingen doen.